Γενικά περί μαγνητικών επαφών

Μαγνητικοί διακόπτες – επαφές για συστήματα ασφαλείας για εξοικονόμηση ενέργειας και αυτοματισμούς. 

 Οι NOVA, μαγνητικές επαφές για συναγερμούς και για εξοικονόμηση ενέργειας  έχουν σχεδιαστεί για κάθε είδους κουφώματος.

Η εσωτερική τους τυποποιημένη τοποθέτησή με βίδα ( όχι με κόλα ), ως εξάρτημα των κουφωμάτων, τις καθιστά διαχρονικές και αόρατες αποτρέποντας κάθε απόπειρα παράκαμψης.  

Οι μαγνητικές επαφές Nova διατίθενται στην αγορά από 2004  σε μία ολοκληρωμένη σειρά και καλύπτουν όλα τα κουφώματα από αλουμίνιο, συνθετικά ή ξύλου, είτε είναι συρόμενα, ανοιγόμενα, ρολά ή πόρτα ασφαλείας. 

Οι επαφές Nova με την  τυποποιημένη εσωτερική τοποθέτηση που τις καθιστά  αόρατες, αποτελούν ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια του επαγγελματίας εγκαταστάτη και του κατασκευαστή κουφωμάτων. 

Παράλληλα με τις επαφές Nova διατίθενται και οι επαφές Nova Smart αποκλειστικά και μόνο για συστήματα ασφαλείας.

Οι επαφές Nova Smart έχουν την ίδια σχεδίαση με τις επαφές Nova, αλλά λειτουργικά  διαθέτουν εσωτερική αντίσταση R=4,7ΚΩ και 6.8ΚΩ και σε συνδυασμό με το Module Smart SAM-21 αποτελούν το σύστημα Nova Smart για  αναβάθμιση της περιμετρικής κάλυψης, για την αύξηση των λειτουργειών των συστημάτων ασφαλείας, χαρίζοντας στους χρήστες την ελεύθερη διαχείριση των κουφωμάτων για να μην αισθάνονται εγκλωβισμένοι.  

Πλήρη, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση για τις  επαφές Nova και Nova Smart για συναγερμούς μπορείτε να έχετε  από ΕΔΩ, από τα επίσημα σημεία διανομής και από εξειδικευμένους εγκαταστάτες. 

Στην τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας και ιδιαίτερα σε οικία, η περιμετρική κάλυψη του χώρου  που περιλαμβάνει την ασφάλιση των κουφωμάτων με μαγνητικές επαφές, αποτελεί τη σπουδαιότερη εργασία.

Η ασφάλιση των κουφωμάτων μπορεί να γίνει για οικονομικούς λόγους και με απλές UNIVERSAL εξωτερικές επαφές. 

Τις κοινές Universal μαγνητικές επαφές ο τεχνικός καλείτε να τις προσαρμόσει σε κάθε είδους κουφώματος, άλλοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή που προτείνει  να τοποθετηθούν εξωτερικά και να στηριχτούν με βίδα και άλλοτε με προσωπική του τεχνική – πατέντα.

Κάποιοι εγκαταστάτες τις τοποθετούν εξωτερικά στα κουφώματα  για να κερδίσουν χρόνο, αδιαφορώντας για την κακοποίηση της αισθητικής και για να αποφύγουν την ζημιά με το εξωτερικό τρύπημα των κουφωμάτων τις στηρίζουν με  αυτοκόλλητο σηματοδοτώντας το χρόνο αποκόλλησης τους. 

Κάποιοι για να μη χαλάσουν την αισθητική των κουφωμάτων τις κρύβουν εσωτερικά στα κουφώματα, στηρίζοντάς τις  με αυτοκόλλητο.

Η στήριξη του μαγνήτη με αυτοκόλλητο στα συρόμενα και ιδιαίτερα στα εξωτερικά φύλλα,  που εκτός των κραδασμών αναπτύσσουν και μεγάλη θερμοκρασία, έχει ημερομηνία αποκόλλησης. 
Αδιαφορούν για τα μελλοντικά προβλήματα σε περίπτωση αποκόλλησης επαφής,  όπως ψευδής συναγερμούς, απομόνωση της ζώνης ή αποφυγή όπλισης του συστήματος ασφαλείας μέχρι αποκατάσταση της βλάβης με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν, ή μη λειτουργία του κλιματιστικού και φυσικά με χρέωση επίσκεψης για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ακόμα και αν οι επαφές στηριχτούν με την καλύτερη και διαχρονική κόλα που υπάρχει, μπορεί να παρατείνεται ο  χρόνο αποκόλλησης, αλλά η κρυφή τοποθέτησή τους αποτελεί ιδιαίτερη προσωπική τεχνική-πατέντα για τον πρώτο εγκαταστάτη, προβληματίζοντας τον επόμενο.

Αξίζει να αναφέρουμε και τη περίπτωση που κάποιοι εγκαταστάτες, για δικούς τους λόγους,  δεν αναφέρονται στη περιμετρική κάλυψη με την ασφάλιση των κουφωμάτων με επαφές, και αναθέτουν την ασφάλεια σε εξωτερικούς ανιχνευτές, αδιαφορώντας για τη μείωση της περιμετρικής κάλυψης.

Scroll to Top