ΕΠΑΦΕΣ NOVA και NOVA SMART.

Σε μία εποχή όπου ιδιαίτερη σημασία στη σύγχρονη αρχιτεκτονική των κουφωμάτων έχει το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και η ασφάλεια του χώρου και των κατοίκων, θα πρέπει να συνυπάρξει η αισθητική με την ασφάλεια. 

Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή, που η τεχνολογία καλπάζει να τοποθετούνται μαγνητικές επαφές του περασμένου αιώνα, του πιο φθηνού και συνάμα του πιο σημαντικού εξαρτήματος σ’ ένα σύστημα ασφαλείας. Να δημιουργούν προβλήματα στην αισθητική και στη λειτουργικότητα των κουφωμάτων, καθώς και ψευδείς συναγερμούς από κακή επιλογή και κακή τοποθέτηση. 

Αναφερόμενος στην κακή επιλογή και τοποθέτηση θέλω να διευκρινίσω ότι  η τοποθέτηση κάθε επαφής είναι λάθος όταν δεν τοποθετείται βάση των προδιαγραφών που έχει ορίσει ο κατασκευαστής. Όταν ο κατασκευαστής των κοινών Universal επαφών προτείνει να  βιδωθούν, είναι λάθος τοποθέτηση όταν ο εγκαταστάτης στη προσπάθειά του να τις κρύψει, να τις στηρίζει με αυτοκόλλητο ή κόλλα όπου σηματοδοτεί  την ημερομηνία αποκόλλησης με όποιες συνέπειες. 

Η  NOVA  ως καινοτόμος και δυναμική εταιρία στο είδος της, παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη των κουφωμάτων  διαθέτει μία ευρεία συλλογή μαγνητικών επαφών  προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της παραδοσιακής και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής των κουφωμάτων. Παράλληλα έχει δημιουργήσει και το σύστημα  NOVA SMART, βασιζόμενο στις επαφές SMART και στο MODULE SAM-21, όπου αναβαθμίζουν όλα τα συστήματα ασφαλείας. Το σύστημα Nova Smart, παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να α) διαχειριστούν την εκάστοτε εποχή και στιγμή όπως επιθυμούν την κατάσταση των κουφωμάτων, β) με οπλισμένο το σύστημα ασφαλείας να ανοίξουν παγιδευμένη μπαλκονόπορτα και να βγουν στο περιβάλλοντα χώρο και γ) με το σύστημα Nova Smart, επιτυγχάνεται αναβάθμιση της περιμετρικής κάλυψης.

Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επαγγελματία εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας, να επιλέξει την ιδανική λύση για το κάθε κούφωμα μέσα από τη πλούσια συλλογή και να ικανοποιήσει την κάθε ανάγκη – επιθυμία των χρηστών. 

Για κάθε κούφωμα, αλουμινίου, PVC ή ξύλου, συρόμενου, ανοιγόμενου, ρολού και πόρτας ασφαλείας,  η NOVA έχει δημιουργήσει και διαθέτει στην αγορά από το 2004 τη κατάλληλη μαγνητική επαφή.

Οι επαφές NOVA, λόγω του σχεδιασμού τους: 

1) εφαρμόζουν  ως εξάρτημα εσωτερικά σε κάθε είδος κούφωμα χωρίς  να επηρεάζουν την  καλαισθησία  και τη λειτουργικότητά τους.

2) η εσωτερική τους τοποθέτηση στα κουφώματα, τις καθιστά αόρατες αυξάνοντας την ασφάλεια του χώρου.

3) ως εξάρτημα των κουφωμάτων έχει ως αποτέλεσμα

3.α) η στήριξή τους να είναι τυποποιημένη και μηχανική και όχι με αυτοκόλλητο, κόλλα ή και εξωτερικές βίδες.

3.β) η τοποθέτηση τους, ο  έλεγχος τους και η τυχόν αντικατάστασή τους  είναι εύκολη και άμεση από εξειδικευμένο εγκαταστάτη.

4) λόγω της ποιότητας των υλικών και της  τυποποιημένης τοποθέτησης διατηρούν  το ενεργό άνοιγμά τους   > 2,0 cm και μετά τη τοποθέτησή τους, προς αποφυγή των ψευδών συναγερμών.

5) Είναι κατασκευασμένες από κορυφαία υλικά, όπως:

5.α) Το περίβλημά τους είναι από Πολυαμίδιο PA6, υλικό που χρησιμοποιείται στη  θερμοδιακοπή των κουφωμάτων.

5.β) Στο  μαγνητικό διακόπτη  ( Reed Switch ) οι ακίδες έχουν επικάλυψη από Ρουθήνιο του χρυσού για ανθεκτικότητα στο χρόνο.

5.γ) Ο μαγνήτης είναι φυσικός  νεοδυμίου (neodymium magnet) γνωστός επίσης ως μαγνήτης NdFeB ισχυρός μόνιμος μαγνήτης.

5.δ) Ο  εμποτισμός του Reed Switch μέσα  στο περίβλημά του με ρητίνη, το κάνει ανθεκτικό στους κραδασμούς και  στην υγρασία.

6) Διατίθενται:

6.α) σε NC, σε NO, και σε NC με Reed Ισχύος.

6.β) σε δύο χρωματισμούς, λευκό και μαύρο όπως και τα εξαρτήματα των κουφωμάτων

6.γ) με καλώδιο 40cm και κατόπιν παραγγελίας σε 3,5 μέτρα.

Οι επαφές NOVA είναι οι μοναδικές που διατίθενται με ενσωματωμένη εν σειρά αντίσταση 4,7 ΚΩ, με εν σειρά αντίσταση 6,8 ΚΩ και με εν παραλλήλω αντίσταση 4,7 ΚΩ και ονομάζονται NOVA SMART. 

Οι επαφές NOVA SMART  σε συνεργασία με το Module Nova Smart SAM-21, προσφέρουν μοναδικές αναβαθμίσεις στις λειτουργίες των συστημάτων ασφαλείας.

Λειτουργίες όπως είναι η:

  • Smart Management – Έξυπνη διαχείριση των κουφωμάτων
  • Always Safe – Συνεχής ασφάλεια του χώρου και σε

  • More Security Αυξημένη ασφάλεια του χώρου.

Περισσότερη ενημέρωση για τις προαναφερόμενες λειτουργίες, θα βρείτε στις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,  Γιατί NOVA SMART;  από εξειδικευμένους  επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και από τα αναφερόμενα επίσημα κέντρα διανομής.

Κοινοποίηση:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • Αχαρνών 378 ΤΚ. 111 43 ΑΘΗΝΑ.
  • +30 210 228 47 47 / 6948 46 1004
  • nova@novasmart.gr

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

© 2022 Nova Smart. All Rights Reserved.

Scroll to Top