Αόρατες μαγνητικές επαφές NOVA

Σε μία εποχή όπου ιδιαίτερη σημασία έχει η αυξημένη ασφάλεια του χώρου και η διατήρηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής των κουφωμάτων, οι μαγνητικές επαφές NOVA φροντίζουν και συνυπάρχει η αισθητική με την ασφάλεια.

Η  NOVA ως καινοτόμος και δυναμική εταιρία στο είδος της, είναι η μοναδική που προσφέρει μία ευρεία συλλογή μαγνητικών επαφών προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της παραδοσιακής και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής των κουφωμάτων. Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επαγγελματία εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας,  να επιλέξει την ιδανική λύση για το κάθε κούφωμα μέσα από μία  συλλογή πάνω από 100 διαφορετικά είδη. 

Για κάθε κούφωμα, αλουμινίου, PVC ή ξύλου, συρόμενου, ανοιγόμενου, ρολού και πόρτας ασφαλείας,  υπάρχει και η κατάλληλη επαφή.

Οι επαφές NOVA, λόγω του σχεδιασμού τους: 

1) Βιδώνουν  εσωτερικά ως εξάρτημα σε κάθε είδος κουφώματος χωρίς να επηρεάζουν την καλαισθησία  και τη λειτουργικότητά τους.

2) η εσωτερική τους τοποθέτηση στα κουφώματα, τις καθιστά αόρατες – κρυφές  αυξάνοντας την  ασφάλεια του χώρου.

3) ως εξάρτημα των κουφωμάτων έχει ως αποτέλεσμα:

  α) η τοποθέτησής τους να είναι τυποποιημένη και μηχανική και όχι με αυτοκόλλητο, κόλλα ή και εξωτερικές βίδες.

  β) ο δε έλεγχος τους και η πιθανή  αντικατάσταση τους  να είναι εύκολη και άμεση.

4) λόγω της ποιότητας των υλικών και της  τυποποιημένης τοποθέτησης διατηρούν  το ενεργό άνοιγμά τους   > 2,0 cm και μετά την τοποθέτησή τους, προς αποφυγή των ψευδών συναγερμών.

Οι επαφές NOVA διατίθενται σε χρώμα λευκό και μαύρο, κατόπιν παραγγελίας σε λειτουργία NO, σε ισχύος, με καλώδιο 3,5 μέτρων και με ενσωματωμένη αντίσταση 4,7 ή 6,8ΚΩ με το όνομα  SMART.

Oι επαφές  SMART σε συνεργασία με το Module SAM-21 αποτελούν το σύστημα NOVA SMART όπου αναβαθμίζει τις λειτουργίες των συστημάτων ασφαλείας προσφέροντας: 

 α) ελεύθερη διαχείριση των ανοιγμάτων του κουφώματος,

 β) ελευθερία κίνησης των ενοίκων και εκτός χώρου με οπλισμένο το σύστημα ασφαλείας για να μην αισθάνονται εγκλωβισμένοι στο χώρο και

 γ) διπλασιασμό και αύξηση της περιμετρικής κάλυψης.

Οι επαφές NOVA είναι κατασκευασμένες από κορυφαία υλικά, όπως: α) το περίβλημά τους είναι από Πολυαμίδιο PA6, υλικό που χρησιμοποιείται στη  θερμοδιακοπή των κουφωμάτων. β) στο  μαγνητικό διακόπτη  ( Reed Switch ) οι ακίδες έχουν επικάλυψη από Ρουθήνιο του χρυσού για ανθεκτικότητα στο χρόνο. γ) ο μαγνήτης είναι φυσικός  νεοδυμίου (neodymium magnet) γνωστός επίσης ως μαγνήτης NdFeB ισχυρός μόνιμος μαγνήτης. δ) ο  εμποτισμός του Reed Switch μέσα  στο περίβλημά του με ρητίνη, το κάνει ανθεκτικό στους κραδασμούς και  στην υγρασία. Περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες που προσφέρουν οι επαφές NOVA SMART, με το Module Nova Smart SAM-21 θα βρείτε στις πληροφορίες   Γιατί NOVA SMART , από εξειδικευμένο τεχνικό και από εξουσιοδοτημένο κέντρο διανομής .
Για τη σωστή τοποθέτηση και την αδιάλειπτη λειτουργία ενός προϊόντος, πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή.
Το να τοποθετείται μια κοινή επαφή εξωτερικά με βίδες δεν είναι λάθος τοποθέτηση. Το να προσπαθεί ένας τεχνικός να κρύψει με προσωπική του αποκλειστική  πατέντα τις κοινές επαφές στηρίζοντας τις με αυτοκόλλητο ή κόλλα είναι λάθος. Διότι κάποια στιγμή λόγο θερμοκρασίας του κουφώματος και του κραδασμού οι επαφές θα πέσουν, με αποτέλεσμα τους ψευδούς συναγερμούς, τη δυσκολία αποκατάστασης της βλάβης από άλλο τεχνικό και το αυξημένο κόστος.  
Οι επαφές NOVA με το μίνιμαλ σχεδιασμό τους εφαρμόζουν εσωτερικά ως εξάρτημα σε κάθε είδους κουφώματος  και στηρίζονται μηχανικά, αποκλείοντας τη περίπτωση να πέσουν, με συνέπεια το μηδενισμό των ψευδών συναγερμών και τη διαχρονικότητά τους.

                

 ΠΡΟΣΟΧΗ:

Για το λόγο  ότι οι μαγνήτες των επαφών NOVA έχουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο, μην τους πλησιάζετε κοντά στους μαγνητικούς φορείς δεδομένων, γιατί υπάρχει περίπτωση να τους καταστρέψουν. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται οι βιντεοκασέτες, δισκέτες, πιστωτικές κάρτες, μαγνητικός γραμμικός κωδικός και σε κάθε συσκευή που ο κατασκευαστής σας καθιστά ενήμερους. Σε τηλεοράσεις και οθόνες, μπορεί να εμφανιστούν βλάβες. Αποφεύγετε επίσης την επαφή τους με παιδιά όπου  λόγω του μικρού μεγέθους  μπορεί να καταπoθούν. Οι μαγνητικές επαφές NOVA και το Module Nova Smart είναι Ελληνική καινοτομία και προστατεύονται βάση του νόμου 1733/87 περί  πνευματικών δικαιωμάτων. Κάθε αντιγραφή τους διώκεται ποινικά.

Μετά από ενημέρωση, η επιλογή του καθενός είναι δική του ευθύνη. 

Scroll to Top